Thursday, September 6, 2012

Tuesday, May 29, 2012

buku bes


salam..
dah lebih setahun tak mengemas kini blog ini..
 ntah la.. tibe2 jer raser nak update..

disebabkan oleh saranan daripaDA ustaz azhar idrus.. (UAI)..
jadi terbeli la buku ni..(biografi Muhammad b Abdullah tu) 

ingat lagi kata2 beliau.. kalau betul2 cinta kan rasulullah ikutilah sirahnya..
sebelum ni memang la nak cari buku sirah Muhammad.. tapi nak cari yang penulisannya menarik.. tapi bila baca part yang terima wahyu yang pertama tu.. menarik lak.. (drpd buku ni..)
terharu lak..

yang satu lagi tu saranan daripada ustaz Don.. (syamail Muhammadiyah)
buku berkaitan sunnah nabi.. cara makan nabi.. minum.. pakaian.. berjalan..
berkata-kata.. sungguh sayu kalau betul2 menghayati hadith2 yang terdapat dalam buku ni..

so saranan saya.. kalau betul2 cintakan rasulullah..
bacalah sirah baginda.. hadith2 baginda.. ikut sunnahnya..

tak perlulah nak berarak jer time sambut maulidur rasul..
tapi tak tau sejarah baginda..


mudah2 an orang yang menulis ni pun buat aper yang dia tulis..
amin...
harga buku ni tak mahal pun.. mahal lagi kereta waja.. myvi.. viva..
:0




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...