Thursday, March 19, 2015

economi down

skarang dah dengo citer pasal company yang dah start buang orang...

takut lak.. dah la hutang banyak agi..

mudah2 an allah kurniakan kebaikan pada kita semua..

amin..

oh yer.. sesiapa yang nak cari quran yg ada pen ajaib tu..
saya sarankan beli la myqalam bagus produk ni..

setiap muslim patut ada rasanya..

sebab senang.. ada translation audio gi dlm bahasa malayu dan banyak lagi..

boleh juga bacaan quran itu di baca demi perkataan..


goshop ada term payment COD cash on delivery ... senang.. sediakan duit jer..

nak belajar baca quran pon senang.. sbb ada iqraq lagi..

cuma tak der manual nak start guna pen tu..

tapi cam biasalah.. kene charge dulu 8 jam at least .. sampai lampu kaler biru..

sesuai untuk hadiah perkahwinan dan  untuk orang tua.. dan untuk diri sendiri..

kuat lak aku promote..

hohohoho..

http://myqalam.com.my

insya allah tuhan kurnaikan kebaikan pada kita semua..

Sunday, October 27, 2013

kata kata ilmuan

dunia ini Allah jadikan untuk manusia..
dan manusia itu Allah jadikan untuk akhirat..

Thursday, September 6, 2012

Tuesday, May 29, 2012

buku bes


salam..
dah lebih setahun tak mengemas kini blog ini..
 ntah la.. tibe2 jer raser nak update..

disebabkan oleh saranan daripaDA ustaz azhar idrus.. (UAI)..
jadi terbeli la buku ni..(biografi Muhammad b Abdullah tu) 

ingat lagi kata2 beliau.. kalau betul2 cinta kan rasulullah ikutilah sirahnya..
sebelum ni memang la nak cari buku sirah Muhammad.. tapi nak cari yang penulisannya menarik.. tapi bila baca part yang terima wahyu yang pertama tu.. menarik lak.. (drpd buku ni..)
terharu lak..

yang satu lagi tu saranan daripada ustaz Don.. (syamail Muhammadiyah)
buku berkaitan sunnah nabi.. cara makan nabi.. minum.. pakaian.. berjalan..
berkata-kata.. sungguh sayu kalau betul2 menghayati hadith2 yang terdapat dalam buku ni..

so saranan saya.. kalau betul2 cintakan rasulullah..
bacalah sirah baginda.. hadith2 baginda.. ikut sunnahnya..

tak perlulah nak berarak jer time sambut maulidur rasul..
tapi tak tau sejarah baginda..


mudah2 an orang yang menulis ni pun buat aper yang dia tulis..
amin...
harga buku ni tak mahal pun.. mahal lagi kereta waja.. myvi.. viva..
:0




Monday, February 28, 2011

orang yang bijak...


daripada orang yang berilmu.. mengatakan...

siapakah orang yang bijak...

orang yang bijak itu ialah orang yang selalu menahan dirinya dari mengikuti hawa nafsu nya..
dan kesemua pemikirannya, tindak-tanduknya dan perbuatannya adalah untuk kehidupan selepas matinya...

mudah-mudahan kita semua menjadi orang yang bijak..

siapakah orang yang bodoh..

orang yang bodoh ialah orang yang sentiasa mengikuti hawa nafsunya...
dan dia tidak menghiraukan tentang kehidupan selepas matinya...

mudah-mudahan kita tak termasuk dalam golongan ini..

amin...

Thursday, February 17, 2011

server down..

yes... server down... cari alasan untuk berehat..

boleh la aku meng update blog skejap...

tapi semalam aku telah membuat kesilapan besar.. SMWB... arghhhhhhhh...

reset password... pastu lupa password nya... tensen... tensen....

Monday, January 10, 2011

akhirnya...

setelah penantian yang begitu agak lama... akhirnya impian itu menjelma jua... yes...

walaupun add 5 hinggit lagi dari harga guitar tu... tapi ok la..

the mines...

region 3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...